Вивчення англійської мови: найвживаніші англійські слова. Most popular English words. Most common words in English. Learning English. Изучение английского языка. Cамые популярные английские слова. Наиболее часто используемые английские слова. Самі популярні англійські слова. Найбільш популярні англійські слова. Вивчити англійську безкоштовно. Английский бесплатно. Англійська безкоштовно

Скільки слів треба знати? Як вчити?



Зміст

  • 1-а тисяча: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • 2-а тисяча: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • 3-я тисяча: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • Закачати більше слів>>
  • Сайти та додатки з вивчення англійської>>

  • Вступ

    Скільки англійських слів необхідно знати?

    Вивчити всі англійські слова, звичайно, неможливо. Англійска мова найбагатша в світі - нараховує близько півтора мільйона слів. Скільки ж необхідно вивчити слів? Звернімося до статистики.
    • Середньостатистичний англієць чи американець з вищою освітою зазвичай в усній мові використовує не більше 5 000 слів. В письмовій - не більше 10 000 слів.
    • Практично жодна англомовна людина не знає більше 60 000 слів.
    • Шекспір в своїх творах використав близько 33 000 слів.
    Достатня кількість слів залежить, звичайно, від того як ви плануєте використовувати ваші знання - дивитись фільми та програми, читати художню літературу, технічну документацію, тощо. Але, думаю, орієнтир має бути таким від 5 000 до 12 000 слів.

    З кожною новою тисячею вивчених слів ви зможете відчути чи ви досягли необхідного словникового запасу.

    Які слова треба вивчати?

    Взяти до рук англо-український словник і вчити всі слова впідряд? Це буде практично марна справа (бо вам тоді треба вивчити всі слова в словнику). Який же вихід? Вчити найпопулярніші слова!

    На моєму сайті викладено перелік найбільш вживаних англійських слів. Вони поділені на етапи: Перша тисяча найпопулярніших слів, Друга тисяча і т.д. На даний час я розмістив перші три тисячі, але поступово буду додавати ще. Ви також можете закачати перелік найпопулярніших слів (8000, але без перекладу) тут>>>

    Окрім слів дуже важливо знати найбільш поширені словосполучення. Для цього рекомендую відвідати цей сайт >>>. Там ви знайдете більш ніж 3000 популярних фраз, згрупованих по категоріях.

    Як вчити слова?

    Думаю, найкраще запам'ятовувати слова - сприймати їх цілком, не розбиваючи на окремі букви, і в уяві поєднувати ці слова з тими предметами або значеннями, які вони означають.

    Це подібно до того, як ми сприймаємо слова написані українською. Наприклад, дивлячись на слово "яблуко", ми не вчитуємося в окремі букви цього слова, а сприймаємо слово загалом, з відповідними відчуттями, які ми маємо до даного предмета (в даному випадку, яблука).

    Якщо певне слово означає щось, що важко уявити, можна спробувати інші підходи до запам'ятовування. Можливо дане слово і його переклад схожі за написанням або за вимовою.

    В кінці-кінців, якщо інші способи не підійшли, слово можна просто "зазубрити", повторюючи оригінал і переклад багато раз.

    При вивченні слів дуже ефективно задіювати звукове відчуття. Не забувайте повторювати слова вслух.

    Примітка: Дуже важлива регулярність. Виділіть для вивчення слів певний час (наприклад 30 хв.) щодня. Для навчання найкращий час це з 11-00 до 13-00 та з 16-00 до 18-00. Не перенавантажуйтесь, намагайтесь отримати від процесу навчання задоволення.

    Входимо в англомовне середовище

    Якщо Ви будете вчити слова, але не застосовувати їх на практиці, то Ваші зусилля, швидше за все, будуть марними. Ви маєте увійти в англомовне середовище і постійно там перебувати. Тому Вам знадобляться такі три речі: англомовні сайти, спілкування англійською, перегляд англомовних фільмів. Розглянемо окремо кожну з них.

    Англомовні сайти.

    Англомовний сектор інтернету найбільний у світі. В ньому міститься більше інформації ніж на всіх інших мовах разом узятих.

    90% інформації, яку ви читаєте на українських (або російських) сайтах, було взято з англомовних сайтів (звичайно, це не стосується місцевих новин). Окрім того, перекладається лише мізерна частина англомовної інформації.
    То для чого ж вам споживати ці крихти інформації, коли ви можете відкрити для себе величезний світ!
    *Шукайте свій інтерес. Ефективність навчання буде набагато вищою, якщо ви будете читати цікаву для вас інформацію.
    *Онлайн-перекладач - Ваш помічник. Звичайно, якщо ви маєте недостатній словниковий запас, читати англомовні сайти без сторонньої допомоги ви не зможете. Тому Вам знадобиться зручний перекладач. Для цього встановіть на свій браузер спеціальний додаток-перекладач, в якому є англо-український переклад.
    Цих додатків-перекладачів існує багато і вони, зазвичай, безкоштовні. Не встановлюйте ті перекладачі, які перекладають всю сторінку одразу. Краще виберіть додаток, який перекладає лише виділений Вами текст. Це дасть Вам змогу бачити і оригінал і переклад. Я користуюсь додатком gTranslate.

    Якщо ви користуєтесь браузером Chrome, то жодних додатків встановлювати не потрібно - там вже є вбудований перекладач.

    Хоч треба зауважити, якщо Ви перекладаєте сторінку цілком, переклад може виявитись більш точним, бо програма-перекладач може враховувати тематику всього тексту і краще підбирати відповідні слова. Тому, якщо Ви читаєте на комп’ютері чи ноутбуці з великим екраном, можете спробувати такий варіант: відкрити поряд два вікна, в одному перекладена сторінка, в іншому - оригінал.

    ВАЖЛИВО! Хоч перекладачі постійно удосконалюються, поки що добитися 100% якісного автоматичного перекладу часто не вдається. Але, зазвичай, загальну суть написаного зрозуміти можна. В тих випадках, коли ви не впевнені в перекладі слова чи речення, рекомендую скористатись додатковими онлайн-перекладачами та словниками. Докладніше про це тут>>> (підзаголовок "Як краще перекладати слова").
    *Трішки самоконтролю. На початкових етапах навчання при перегляді англомовних сайтів Вам знадобиться постійно користуватись перекладачем. Це створює певний дискомфорт. Тому Вам часто кортітиме знайти потрібну інформацію зрозумілою Вам мовою. Ось тут потрібно трішки самоконтролю і терпіння. Нехай спочатку буде трішки важко, але поступово Ви звикните і зможете в повній мірі оцінити переваги перебування в англомовному середовищі.

    Спілкування англійською.

    Спілкування з носіями мови (відео-спілкування, чат-спілкування, листування тощо) - це, мабуть, найефективніший спосіб вивчення англійської.

    Є навіть спеціальні сайти, де Ви можете вивчати мову за допомогою спілкування.
    Ось, наприклад, Poliglot club. Це один з найбільших міжнародних сайтів з вивчення мови (кілька сот тисяч учасників). "Навчайся сам і навчай інших" - такий девіз даного ресурсу.

    Сайт працює наступним чином. Ви реєструєтесь, вказуєте якими мовами ви володієте (з вказанням рівня знань кожної мови), і вказуєте яку мову/мови ви б хотіли вивчити. Згідно вказаних даних Вам пропонується перелік учасників, що знають потрібну Вам мову і хочуть вивчити "вашу" мову. От Ви й навчаєте одне одного, спілкуючись на різні теми. Які способи спілкування використовуються (тектовий, відеочат, тощо), я, чесно кажучи, не знаю, так як ще не користувався даним сайтом.

    Думаю це дуже дієвий метод вивчення мови, так як ви безпосередньо спілкуєтесь з носіями мови. Навчання буде особливо ефективним якщо ви знайдете спільні інтереси з своїм співрозмовником. Адреса сайту: http://polyglotclub.com/index/translate-ukrainian
    Окрім спеціалізованих сайтів у Вас, звичайно є соціальні мережі. В одному лише Facebook більше ніж півтора мільярда користувачів. Думаю, серед них Ви обов’язково знайдете англомовних співрозмовників з схожими інтересами.

    Фільми

    Чудовий спосіб поєднувати корисне з приємним - адаптовуватись до англійської мови під час перегляду фільмів. Для цього вам потрібно закачати (або придбати на DVD) фільми, де є англійська звукова доріжка. Також до фільму мають бути субтитри.

    Щодо мови субтитрів. Якщо ви ще зовсім мало знаєте слів, то вам, мабуть, потрібні українські субтитри. Але в подальшому краще використовувати англійські субтитри. Справа в тому, що актори розмовляють швидко і буває доволі важко розібрати окремі слова. А коли Ви будете додатково бачити англійський текст, Вам буде набагато краще виокремлювати з розмови знайомі слова.

    Найкращий варіант для початківців: Думаю, у Вас є улюблені голівудські фільми які Ви переглядали по кілька разів і вже знаєте всі сцени та діалоги. Так от, переглядайте ці фільми з англійським звуком та англійськими субтитрами.